• Working Days

  Mån - Fre : - 10.00 - 20.00

 • Saturday

  Lördag : - 10.00 - 18.00

 • Sunday

  Söndag : - 11:00 - 18:00

Frågor & Svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna vad gäller våra behandlingarna Vänligen läs här innan du kontaktar oss.

Inför första behandlingen

(Detta gäller vid kosmetisk pigmentering)

Kom gärna osminkad, utvilad och utan stress. Så gör vi vårt allra bästa för att ta hand om just Dig.

Viktigt!

 • Du bör inte tagit några blodförtunnande mediciner så som: Waran, smärtstillande mm. (Är du osäker om just din medicin är blodförtunnande var vänlig och rådfråga din läkare innan du bokar din behandling.)
 • Undvik Omega-3 en vecka innan
 • Du får inte ha högt blodtryck
 • Du får inte vara gravid
 • Du får inte ha några blodsjukdomar
 • Har du gjort Botox, så måste det ha gått minst 2 veckor innan din bokade behandling
 • Färgar du brynen så måste det gå 2 veckor innan behandlingen
 • Inte ha utsatt huden för sol de sista 2 veckorna
 • Det får inte finnas utslag i eller runt ögonbrynen
 • Undvik alkohol några dagar innan behandlingen
 • Har du tidigare tatuerade ögonbryn så måste du få

Hur fungerar Spraytan?

Spray Tanning, även kallad Brun utan sol, är en personlig behandling som utförs av en professionell Spray Tan tekniker. Resultatet är en omedelbar solbränna som ser naturlig ut. Den aktiva ingrediensen som skapar detta är Dihydroxyacetone (DHA).

Finns det några risker med Spray Tanning?

Även spray tan tanning har rapporterats som ett säkrare sätt att få en solbränna på, amerikanska FDA och EU ger rekommenderade riktlinjer för kunder som vill utföra en Spray Tan behandling så som: använd näs filter, lägg vaselin eller läppbalsam på läpparna, använd skydd för ögonen och underkläder. Det finns några få rapporter om allergiska reaktioner av Dihydroxyacetone (DHA). Om du är orolig över allergier, be att konsultera med din Spray Tan tekniker innan din behandling.

Varför ska jag pröva Spray Tanning?

Omedelbart resultat. En brun utan sol behandling ger dig den perfekta brännan du önskar dig inom 5 minuter. Dessutom, får du alla fördelar med en ”sun-kissed” solbränna, utan skadliga biverkningar från vanliga solstrålar (så som hud cancer, eller för tidigt åldrande).

Om jag är gravid, kan jag forfarande använda Spray Tan?

Dihydroxyacetone (DHA) är FDA godkänt och anses vara säkert eftersom det endast penetrerar det yttersta lagret av huden. Det finns inga bevis att DHA är skadligt. Men vi rekommenderar att gravida kvinnor alltid rådgöra med sin läkare eller spray tan tekniker först.

Kan Spray Tan påverka mina tatueringar?

Nej! Spray Tan vätska skadar ej dina tatueringar. Dock, det kan mörka ner färgen lite under tiden du har din brun utan sol behandling. Om du är orolig över detta, fråga din Spray Tan tekniker för en rekommendation för en kräm att täcka din tatuering före din behandling.

Hur effektiv och djupt brun blir jag från en Spray Tan behandling?

Många människor tror att det mörkare man tar de bättre solbränna. Dock, om färgen är FÖR mörk för din naturliga hudton kommer blekningen visas mer framträdande vilket resulterar i ett ojämnt resultat. Vårt mål på Sun Tan® är att tillgodose en naturlig solbränna som är anpassad till just din hudton. Din Spray Tan tekniker vill ge dig råd angående vilken ton som passar just din hudton.

 

Lashlift

ETT SKONSAMMARE ALTERNATIV TILL FRANSFÖRLÄNGNING

För dig som inte vill ha eller kan ha fransförlängning är denna behandling ett alternativ som leder till naturligt böjda och fylliga fransar! Resultaten är fantastiska!

LashLift har tagit skönhetsmarknaden med storm. Inte nog med att du får vackert böjda fransar. Du kan även känna dig trygg med att produkterna inte sliter på fransarna (som tidigare produkter och/eller fransförlängning). Dina egna fransar vårdas och dessutom framhävs dina ögon naturligt, utan att du ens behöver sminka dig på morgonen.

VARFÖR LASHLIFT?

Böjer man upp fransarna från roten så öppnas ögat upp, man ser piggare ut och fransarna ser betydligt längre ut. LashLift är ett skonsammare alternativ till fransförlängning (där man klistrar på fransar av syntet, och som sliter väldigt mycket på dina naturliga fransar). Fransförlängning kräver också betydligt mer underhåll än LashLift.

HUR GÅR DET TILL?

Fransarna fästs, strå för strå, varsamt och med noggrann precision runt en silikonrulle som ligger ovanpå dina ögonlock medan du blundar. Därefter appliceras 2 vätskor i omgångar som gör att dina fransar blir permanent böjda. Behandlingen avslutas med att fransarna (och brynen om du önskar tillägg) färgas in för att förstärka intrycket av din Lash Lift. En LashLift-behandling tar vanligtvis ca 60 minuter inkl. Fransfärg som ingår. Önskar du även brynfärg och formning tillkommer en avgift.

ATT TÄNKA PÅ INFÖR…

 • Du ska komma utan linser i ögonen eller ta ut dem före behandlingen
 • Kom helst utan smink kring ögonen, annars kom i god tid för att själv tvätta bort det

Första gången du gör LashLift hos oss utförs behandlingen enligt alla grundförutsättningar och de rekommenderade behandlingsmetoderna. Detta är för att säkerställa hur just dina fransar reagerar på vätskorna och hur böjen blir av den storlek som rekommenderas till den längd på fransar som du har. Andra gången kan man justera och ändra lite mer om resultatet inte blir det jag tror kan vara maximalt på just dig.

ATT TÄNKA PÅ EFTER…

Undvik all form av Mascara och/eller rengöringsprodukter med olja 24-48 timmar efter. Gnugga ej på fransarna och undvik varma duschar och definitivt bastubad. Oljan och värme kan förstöra effekten av permanenten.

HÅLLBARHET

Din naturliga fransar omsätts och växer hela tiden. Din LashLift försvinner därför i takt med utväxten. Hållbarheten är väldigt individuell och beror på hur fort dina egna fransar växer och byts ut. Normalt är den naturliga fransens livscykel på 8 veckor. Hållbarheten för en fransböjning kan därför vara i allt från 6 upp till 12 veckor! Färgen mattas vanligen efter 4-6 veckor.

OBS! – Fungerar endast på naturliga fransar (ej extensions).

Balayage

Färgtekniken som alla efterfrågar just nu trollar fram en skräddarsydd wow-faktor för ditt hår –  och det ser fantastiskt naturligt ut! 

Genom att handmåla slingor i håret skapar vi en naturlig look oavsett om du är brunett, rödhårig eller blond. På så sätt får du en hårfärg som ligger nära din egen och som inte behöver underhållas på samma sätt som en traditionell slingbehandling. En riktigt bra balayageslingning håller upp till 6 månader. Det är ett skonsamt sätt att ljusa upp håret eftersom blekningen inte penetrerar hårstrået på samma sätt utan bara smeker ytan.  

Välkommen in till Salongshades så berättar vi mer!

Vad är Microneedling?

Microneedling stimulerar din hud försiktigt med 200 mycket fina nålar som uppmuntrar naturliga produktionen av kollagen.

Kollagen är vad din kropp producerar för att hålla huden frisk. De små “hålen” i huden som uppstår med microneedling ökar penetrationen av terapeutiska aktuella serum och andra applikationer som innehåller multi-peptider, vitaminer, liposomals, örter och hår formler tillväxt (t.ex. O2P, Propecia, Minoxidil). Kliniska studier från Europa, USA och Sydkorea har visat att microneedeling ökar serum absorption med så mycket som 1.000 gånger.

Har microneedling effekt mot Acne?

Ja, Genom att öka produktionen av kollagen och elastin gör microneedling något som ingen annan behandlingsmetod kan (utan att ta bort det översta lagret av huden). Det har visat sig att inom den första behandlingen av en microneedling på 0,5 mm har patienter märkt minskade ytliga akne märken. Efter den tredje behandlingen, har djupare akne märken börjat fyllas igen. Mellan den 5: e till 6: e behandling upplever patienter liknande resultat som en djup kemisk peeling eller laserbehandling.

Kan microneedling göra så att huden åldras?

Nej

Kan microneedling göra hyperpigmentering mindre märkbara?

Ja, microneedling kan bidra till att hämma hyperpigmentering.. Det är där kollagen induktionen kan hjälpa huden, utan att slita på epidermis. Flera behandlingar från krävs för att jämna ut hudtonen och bli av med hyperpigmentering.

Kan microneedeling göra stora porer mindre synliga?

Ja, genom att förmå huden att producera kollagen som förtjockar huden och stramar ut ytan. Produktionen av kollagen stimuleras genom verkan microneedling. Ytterligare fördelar kan vinnas genom microdermabration som kan ge fördel genom att lossa tilltäppta porer vilket ger dem möjlighet att återvända till sin naturliga form och storlek.

Ser man någon skillnad efter en behandling med microneedling?

Ja, redan den första behandlingen med en microneedling kommer visa lite förbättring.. Verkliga skillnader uppnås med månatliga behandlingar. Efter den tredje behandlingen med microneedling kommer man att märka stora förändringar. Full effekt uppnås efter fem månader.

Vad är skillnaden på botox och fillers?

Botox är ett muskelavslappnande läkemedel som bedövar nervsignaler. Därför behandlar man så kallade dynamiska rynkor med botox, sådana rynkor som syns när du gör gester och miner, ”argrynkan” mellan ögonbrynen till exempel. Fillers är syntetisk hyaluronsyra som fyller ut huden och används i exempelvis läppar, kinder och runt munnen. Naturlig hyaluronsyra finns redan i vår hud och hjälper hudens eget försvar. Ofta rekommenderas en kombinationsbehandling med både botox och fillers för optimalt resultat.

Hur länge håller effekten av fillers?

Effekten beror främst på behandlingsområde och om du behandlas regelbundet. Generellt håller effekten 6-9 månader. Behandlas du regelbundet sitter effekten i längre för varje gång. Fillers i läpparna försvinner oftast snabbast (efter ca 3-4 månader, eftersom det är ett område du rör väldigt mycket på) medan fillers i kinderna överlag håller längre (9-12 månader).

Vad är Gelnaglar?

Gel är en kemisk akrylat i gelform som härdar (blir hårt) i UV-ljus. Det kan låta lite läskigt men alla REQa nagelprodukter är  helt ofarliga så länge de används på rätt sätt. Gelen skulpteras på antingen naturlig nagel (förstärkning), en plasttipp eller mall (förlängning).

 

Hur länge sitter mina gelnaglar?

Gelnaglar sitter tills man tar bort dom, Om man går på återkommande återbesök och hanterar sina naglar väl. Väntar man för länge mellan återbesöken och låter materialet växa ut för långt så kan de gå av lättare på grund av obalans.

 

EnglishSwedish